Klassieke massage

Wat is klassieke massage?

Klassieke massage is een bekende vorm van aanraking die al vanaf de oudheid wordt toegepast. Als je ergens op een plek in je lichaam pijn hebt ga je zonder erbij na te denken op de pijnlijke plek wrijven. Je komt als het ware in contact met de pijn. Deze plekken zijn vaak afwijkend van temperatuur en weefselspanning. Klachten van spieren, pezen, huid, bot of gewricht worden behandeld vanuit het bijbehorende ruggenmergsegment.

 

Klassieke massage maakt gebruik van kneden, rekken, kloppen en strijken. Door een deel van de plekken op het lichaam aan te raken ontstaat er op een andere plaats in het lichaam ontspanning. Dit wordt in zijn totaliteit door het lichaam opgepakt. Ook geestelijk komt er ruimte voor ontspanning. Klachten kunnen daardoor verminderen of minder naar voren komen. Klassieke massage geeft verlichting van spierspanning en werkt ontspannend op lichaam en geest.

 

Wanneer?

Klassieke massage kan ondersteuning bieden bij:

 • Verschillende vormen van pijn
 • Problemen met de mobiliteit
 • Koude handen en koude voeten
 • Angst
 • Slaapstoornissen

 

Effecten

 • Ontspanning voor de spieren
 • Afvoeren van afvalstoffen
 • Bevorderd de bloedcirculatie
 • Bestrijden van vermoeidheid
 

klassieke massage

 

seperator very large 700x5

 

Massage en kanker

Uit diverse onderzoeken is gebleken dat mensen met kanker baat hebben bij massage. Kanker zet je wereld op zijn kop, brengt onzekerheid en angst en is confronterend voor jezelf en je naaste omgeving. De ziekte bevindt zich in het lichaam en laat sporen van behandelingen, zoals chemotherapie, bestraling en hormoontherapie achter op lichamelijk, geestelijk en sociaal gebied.

 

Wanneer?

Massage bij kanker kan ondersteuning bieden bij:

 • Pijn en misselijkheid 
 • Weinig energie
 • Vermoeidheid
 • Spanning
 • Slapeloosheid 
 • Gewrichtsklachten

 

De door mij ontwikkelde vorm van massage is een speciale aangepaste massage die wordt afgestemd op de behoefte van het moment. De massage is vooral gericht op ontspanning. Indien wenselijk en in overleg met de behandelaar, kom ik de massage behandelingen bij jou thuis, in het ziekenhuis of zorginstelling geven.

De behandeling is complementair (aanvullend) en kan deswege nooit een bezoek aan een specialist/arts vervangen.

 

 

Zwangerschapsmassage

Een goede voorbereiding op je bevalling, om zwangerschapsklachten te verlichten of gewoon, voor wat extra ontspanning voor jezelf en je baby.

 

Wanneer je zwanger bent verandert er veel in je lichaam. Onder invloed van hormonen veranderen je spieren en gewrichten. Alles wordt losser en soepeler gemaakt om ruimte te maken voor je kind en om je voor te bereiden op de bevalling. Deze veranderingen kunnen ertoe leiden dat je sneller moe bent. Soms krijg je last van lichamelijke klachten zoals misselijkheid, maagzuur, pijn in de nek, schouders, rug of bekken, obstipatie, spataders, slecht slapen, maar ook stemmingswisselingen komen voor.

 

Massage tijdens de zwangerschap kan de lichamelijke klachten verlichten en eventuele geestelijke en emotionele spanningen verminderen. Het is fysiek en gevoelsmatig ondersteunend voor jou en je ongeboren kind.

Wanneer het lichaam zich kan ontspannen kan de zwangerschap bewuster en intenser ervaren worden.

 

Bij zwangerschapsmassage worden diverse technieken toegepast:

 

 

Klassieke massage

Het rustig masseren van met name armen, benen, nek, schouders en buik. De spieren worden soepeler, de doorbloeding wordt gestimuleerd en afvalstoffen worden sneller afgevoerd. Er wordt gebruik gemaakt van speciaal aan de zwangerschap aangepaste technieken en houdingen.

 

Reflexologie

Reflexologie is net als klassieke massagen een natuurlijke geneeswijze. UItgangspunt is dat op de voeten, de handen en het hoofd zones liggen die corresponderen met alle organen en weefsels van het lichaam. Massage van deze zones stimuleert het zelfgenezend vermogen van het lichaam, zet aan tot een natuurlijke vorm van herstel en bevordert de balans tussen lichaam en geest.

 

Wanneer zwangerschapsmassage?

Vanaf het tweede trimester (ongeveer 14 weken) tot aan de bevalling. Eventueel ook na de bevalling om weer op krachten te komen en sneller de balans terug te vinden.

Voorafgaand aan de eerste behandeling is er een intakegesprek om het verloop van de zwangerschap te bespreken en om uit te leggen hoe de massage in zijn werk gaat. De behandeling kan aangepast worden aan jouw specifieke wensen.

 

Nieuw: Partner Instructie

Mogelijkheid om als partner van de zwangere vrouw te leren hoe je haar kunt masseren, waarbij het accent ligt op ontspannen, loslaten en genieten.
Ook is het mogelijk om te leren hoe je als partner de vrouw met enkele eenvoudige technieken een stuk verlichting kunt bieden tijdens de bevallling en bij het omgaan met pijn.

 

Een zwangerschapsmassage is een aanvullende behandeling. Het vervangt nooit medisch beleid van de verloskundige, de arts of gynaecoloog. Het kan wel een enorme verrijking zijn van de mogelijkheden om eventuele zwangerschapsklachten te verlichten.